Kaminer i Sjöbo

Kaminer i Sjöbo

Tjenare allihopa!

Nu har det blivit dags att få in lite värme i huset och det känns så skönt att jag äntligen har fått in en braskamin här hemma i Sjöbo. Inte nog med att kaminer bidrar med värme utan det är också väldigt fint med kaminer. I mitt förra hus hade jag en braskamin som jag använde nästan varje dag och det ger en riktigt härlig värme.

När jag hade köpt en kamin så trodde jag att det bara vara att börja elda, men riktigt så enkelt var det visst inte. Utan jag behövde få tag i en firma som installerade kaminer och skorstenar annars blir det svårt att få någon värme. Eftersom jag har arbetat som sotare så har jag sett flertalet kaminer och skorstenar i mina dagar, men aldrig har jag varit med vid en installation. Så jag fick slå en signal till Kamin o Skorsten Skurup så att de kunde komma och installera allting.

Den braskaminen som jag har köpt sitter en bit upp på väggen i mitt vardagsrum och den skiljer sig väldigt mycket från de gamla klassiska braskaminerna. Jag fick riva ut en del av väggen så att kaminen skulle kunna komma in och vara lite diskret, det ser nästan ut som en tavla när den inte är tänd. Att beskriva hur en braskamin är inte lätt så jag tänker att i något kommande inlägg publicera lite bilder så att ni läsare kan se lite bättre hur det ser ut. Nu har det äntligen blivit dags att inviga min kamin och få in lite värme, det ska bli så skönt att kunna plocka undan alla portabla element som har lite överallt i huset. Imorgon är det fredag och det betyder att vi har helgen runt hörnet, vi får se vad Sjöbo har att bjuda på denna helg.  


Kommentarer är stängda.