Välgörande medicinsk fotvård i Uppsala

Välgörande medicinsk fotvård i Uppsala

Hej mina fina följare!

Nära mig i Uppsala finns det en fantastiskt duktig kvinna som jobbar med medicinsk fotvård och i det här inlägget vill jag tipsa både om henne och just vinningen med fotvård. Ansiktet ser vi varje dag i spegeln så det påminns vi om att ta hand om, sen är det som att prioriteringen går uppifrån och ner, i alla fall kan jag känna att det ofta är så. Men hur mycket får inte våra fötter stå ut med egentligen? Dessutom sitter det många triggerpunkter under fötterna som påverkar resten av kroppen, så tar vi hand om våra fötter så tar vi liksom hand om hela kroppen. Allting hör ju ihop, det är inget nytt, men man blir så påmind när man väl ger fötterna tid för omvårdnad.

Vanlig pedikyr i alla ära, det är också bra, men har man kanske en del värk eller går och står mycket om dagarna så är just medicinsk fotvård verkligen att rekommendera. Kristina som jag fått hjälp av tar både emot kunder hemma men gör även hembesök för de som kanske inte har så lätt att ta sig till henne. Kanske du vet någon äldre i din närhet som skulle må gott av det. Jag minns att min mormor gick till fotvården och pratade så gott om det. Om vi pratade strax innan ett besök pratade hon om hur mycket hon såg fram emot det och om vi pratade efter ett besök så sa hon alltid hur nöjd hon var och hur mycket det hjälpte henne. Men man måste ju inte vänta tills man är gammal innan man börjar ta bättre hand om sina fötter. Det är ju säkert så att ju tidigare vi börjar desto längre bär de dig …

Då jag har sportat mycket som ung har mina fötter fått utstå ganska hög påfrestning och man drog på sig några skador, något jag börjar känna efterdyningar av och därför har jag börjat gå på regelbunden fotvård. Så jag vill egentligen med detta bara påminna dig om att ta hand om dina fötter bättre, kanske börja med att sätta de i ett skönt fotbad när du kommer hem. Må så gott! 


Kommentarer är stängda.